vrijdag 19 juni 2015

Oorlogshelden

24 april, de laatste vrijdag voor de vakantie, na de lunch moesten de klassen B1E, B1F en B1G verzamelen voor het Casimir gebouw.
Ik (Bertus) dus ook, wij stonden klaar met onze fietsen om naar de voorstelling ‘Oorlogshelden’ te gaan! We hadden niet veel informatie over de voorstelling gekregen dus het was een grote verassing! Het enige ding dat we wel hebben gekregen was een filmpje: https://goo.gl/R6qH6J
Dit filmpje liet ons zien hoe Reem Wittenbols en Annemiek Nienhuis hun moeders interviewden, ze wilden weten hoe zij de oorlog hadden beleefd. Na deze interviews gingen ze samen met een regisseur rond de tafel zitten om het toneelstuk te schrijven. Ze hadden foto’s en accessoires meegekregen van hun moeders, die ze ook hadden gebruikt in het toneelstuk.

Het toneelstuk is werd ook gespeeld door Reem en Annemiek. Ik heb al veel gezien, gelezen en gehoord van de oorlog maar, dit was toch weer een ander perspectief. Wat je ziet op school zijn alleen feiten, maar hier zie je meer een mening van iemand. Een mening kan natuurlijk heel erg afwijken van de feiten, maar het laat wel zien hoe de mensen leefden en dachten in die tijd.

Naast dat het een heel mooi perspectief is werd het ook heel mooi gespeeld, ze konden allebei heel goed zich inleven in een persoon. Zo was er een ‘gespeelde’ ruzie in het toneelstuk, maar het was zo goed gespeeld dat je gefluister in het publiek hoorde zoals: “Hebben ze nou echt ruzie of is dit gespeeld?”. Ik had ook zoiets in mijn hoofd, maar dat is eigenlijk onmogelijk. Want als je onenigheden heb dan merk je dat meteen bij een repetitie, daarnaast zullen acteurs nooit ruzie maken op het podium, als er iets niet klopt dan spelen ze daar omheen. Ik heb erg genoten van deze voorstelling en ook veel geleerd!

donderdag 4 juni 2015

Inschrijven robotklas

Hallo allemaal,


Welkom terug bij een nieuw en tevens laatste blogje van mij :’(. Ik ga het deze keer hebben over de inschrijving voor de nieuwe robotklas. Renske heeft al in een eerder blogje uitgelegd wat de First Lego League inhoud. Maar voor degenen die het nog niet weten: het is een wedstrijd die bestaat uit 2 onderdelen. De presentatie en de robotwedstrijd. 
Bij de presentatie geef je aan wat je ontwikkelt hebt, een oplossing of iets anders. Er is ook een thema waar je je aan moet houden. Bij de robotwedstrijd moet je je robot zo programmeren dat hij de missies die opgesteld staan aankan. 

Na die wedstrijd hebben we tijdens de open dag ook nog een demonstratie van onze FLL club gegeven. Daar zaten we ook met de robot en een presentatie waarin we uitlegde wat het allemaal inhoud. Dit doe je allemaal samen met een team van maximaal 10 mensen. 

En nu kan je ook zelf meedoen. Vind je het leuk, kom dan lekker meedoen. Meteen de eerste week van het nieuwe schooljaar begint het. Het is op vrijdagmiddag, meteen na school. Je mag blijven tot 18:00. Wil je meer informatie? Stuur dan een email naar barnier.l@lcl.nl .

Hopelijk tot dan (want ik doe volgend jaar ook weer mee).



Pascal