woensdag 7 januari 2015

De ontdekfabriek



Hier ben ik weer, Bertus!

Donderdag 18 december ben ik naar de ontdekfabriek geweest. Ik en mijn klas zijn daar heengegaan om twee workshops te volgen. De twee workshops die we hebben gevolgd waren: Een film opnemen met een greenscreen en een kettingreactie maken.

Bij de workshop film opnemen met een greenscreen kon je kiezen uit een of meerdere achtergronden en effecten. Een greenscreen is een groen doek waarop je beelden projecteert. Het is een speciaal soort groen dat niet in de natuur voorkomt dus niet in dieren, mensen, planten etc. De achtergronden kon je kiezen door twee kleine doosjes die van binnen ook bekleed waren met groen doek daarvoor te gebruiken. Je kon zo een achtergrond neerleggen. Door speelgoed zoals dinosaurussen bij een ander doosje gebruiken kon je deze combineren en op die manier vette shots schieten!

Bij de workshop kettingreactie kreeg je een beginstukje. Vanaf dat beginstukje kon je verder bouwen en zo maakte de hele klas bij elkaar een hele grote kettingreactie. Je mocht eigenlijk alles uit de ontdekfabriek gebruiken. Je had bijvoorbeeld buizen, hout, skippybal, balletjes, emmers en nog veel meer! De kettingreactie was helaas niet in een keer gelukt! Dit hadden zelfs de mensen van de ontdekfabriek zelf nog nooit gezien.

Groetjes,

Bertus en de andere bloggers!

PS maak er een fantastisch 2015 van en vergeet onze Opendag op 17 januari niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten