donderdag 26 februari 2015

Laatst was ik (Bertus) backstage gegaan bij de musical Pippin.

Bij de musical waren er 3 mensen in totaal die fulltime aan de musical werkte; een geluidsman, iemand die het licht bestuurt en iemand die zorgt dat alles op rolletjes loopt.
Bij het geluid gebruikten ze een mixer die wel 16 microfoons tegelijk kon behandelen. Ze hadden ook twee ontvangers en die ontvingen alle stemmen en microfoons. De spelers hadden een microfoontje dat aan een apparaat was gekoppeld. Het apparaat zond de geluiden uit op verschillende frequenties. Ze gebruikten verschillende frequenties zodat ze ieders geluid individueel konden aan- en uitschakelen. Alleen tijdens de generale repetitie (die woonde ik bij!) waren er wat problemen met de zendertjes en de ontvangers. Ze maakten soms geen connectie en dan viel het hele stemgeluid weg. Wat ik wel erg knap vond, was dat de spelers gewoon doorspeelde en zich niks van deze problemen aantrokken! Bij het geluid ging het in het begin best stroef maar het werd steeds soepeler totdat iedereen even rustig op adem kon komen.
Het licht werd eigenlijk best simpel geregeld. Ze hadden een monitor waar ze alle lichten mee konden besturen. Er zat ook wel een nadeel aan want je had dus maar 1 monitor maar je moest eigenlijk 10 schermen tegelijk besturen. Maar als je gewoon goed oplette en het script goed volgde dan was het goed te overzien! Ook stond er nog een mega grote spot op het balkon. Deze spot had wel een diameter van 40 centimeter en een lengte tussen de 1 meter en de 1,5 meter! Met deze spot werd de hoofdpersoon verlicht. Deze spot moest je overigens wel bedienen met de hand dus er was nog iemand aanwezig. Maar de jongen die dit deed hoefde er niet constant bij te staan. Deze spot werd eigenlijk alleen in de liedjes gebruikt. Voor meer effect gebruikten ze ook rookmachines. Ik had eigenlijk nooit geweten dat je met rookmachines van die gave effecten kon creëren.
Toen ik daar zo om me heen keek, zag ik dat er een vuurwerkpakket lag… Ik dacht een vuurwerkpakket? Dit werd gebruikt in de show. Later kwam ik er ook achter dat ze op het podium ook sterretjes gebruikten en dergelijke. Ook was het er erg donker en lagen overal extra onderdelen. Alles was wel gesorteerd in bakken zodat het makkelijk te overzien was.     

Het was tijdens de show en ook er na zeker gezellig en deze mannen hebben geweldig werk geleverd!

donderdag 12 februari 2015

De Schoolmusical: Pippin, zijn leven en heldendaden

Ik ben samen met Erva, Bertus en Pascale naar de schoolmusical geweest. Elke twee jaar wordt er op onze school een musical opgevoerd. Dit jaar heette de musical Pippin, zijn leven en heldendaden. Ik vond het zelf een hele leuke, komische en spannende musical met gave licht- en geluidseffecten. Ik vond ook dat de acteurs super goed en mooi konden zingen, dansen en ze speelden het heel leuk.

Samenvatting van het verhaal: Koning Karel ontvangt zijn zoon Pippin weer thuis na zijn studie in Helmond. Koning Karel is in oorlog met de Limlanden. Pippin denkt te weten wat hij nu wil: een soldaat worden en meevechten met zijn vader in oorlogen. Uiteindelijk winnen ze, maar Pippin komt erachter dat dit niet is wat hij wil. Hij weet het even niet meer en gaat daarom hulp zoeken bij zijn oma Berthe. Haar advies is: geniet van het leven voordat het voorbij is!

Dan vindt een vrouw, genaamd Katerina hem langs de kant van de weg. Ze viel onmiddellijk voor hem. Katerina woont samen met haar zoontje Theo in een groot landgoed.
Dan komt Pippin er achter wat voor een tiran koning Karel eigenlijk is. Hij komt in opstand tegen zijn vader en... dood hem uiteindelijk. Pippin komt er dan achter dat koning zijn niks voor hem is. Karel wordt weer tot leven gewekt om Pippin van de troon te verlossen.



 Hij mist Katerina en Theo. Terug bij Katerina en Theo probeert hij er echt wat van te maken. Pippin keert terug bij zijn vrienden die een wel heel bijzondere act voor hem hebben. Eén waardoor hij nooit vergeten zal worden Aan deze finale werkt Pippin echter niet mee, hij realiseert zich dat hij nergens zo gelukkig zal zijn dan met Katerina en Theo. Hij heeft zijn ''regenboog'' gevonden!