donderdag 12 februari 2015

De Schoolmusical: Pippin, zijn leven en heldendaden

Ik ben samen met Erva, Bertus en Pascale naar de schoolmusical geweest. Elke twee jaar wordt er op onze school een musical opgevoerd. Dit jaar heette de musical Pippin, zijn leven en heldendaden. Ik vond het zelf een hele leuke, komische en spannende musical met gave licht- en geluidseffecten. Ik vond ook dat de acteurs super goed en mooi konden zingen, dansen en ze speelden het heel leuk.

Samenvatting van het verhaal: Koning Karel ontvangt zijn zoon Pippin weer thuis na zijn studie in Helmond. Koning Karel is in oorlog met de Limlanden. Pippin denkt te weten wat hij nu wil: een soldaat worden en meevechten met zijn vader in oorlogen. Uiteindelijk winnen ze, maar Pippin komt erachter dat dit niet is wat hij wil. Hij weet het even niet meer en gaat daarom hulp zoeken bij zijn oma Berthe. Haar advies is: geniet van het leven voordat het voorbij is!

Dan vindt een vrouw, genaamd Katerina hem langs de kant van de weg. Ze viel onmiddellijk voor hem. Katerina woont samen met haar zoontje Theo in een groot landgoed.
Dan komt Pippin er achter wat voor een tiran koning Karel eigenlijk is. Hij komt in opstand tegen zijn vader en... dood hem uiteindelijk. Pippin komt er dan achter dat koning zijn niks voor hem is. Karel wordt weer tot leven gewekt om Pippin van de troon te verlossen.



 Hij mist Katerina en Theo. Terug bij Katerina en Theo probeert hij er echt wat van te maken. Pippin keert terug bij zijn vrienden die een wel heel bijzondere act voor hem hebben. Eén waardoor hij nooit vergeten zal worden Aan deze finale werkt Pippin echter niet mee, hij realiseert zich dat hij nergens zo gelukkig zal zijn dan met Katerina en Theo. Hij heeft zijn ''regenboog'' gevonden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten