vrijdag 13 maart 2015

Interview met meneer Van Manen

(door: Erva en Bertus)

Hallo allemaal,
Speciaal voor jullie hebben we paar weken geleden men. Van Manen (LO/gymdocent) geïnterviewd en dit leuke verhaal over hem geschreven.

‘’Cijfers geven vind ik niet leuk’’

Men. Van Manen is al meer dan 25 jaar docent gym op het LCL. Een aantal jaren geleden werd hij door SlamFM als de leukste leraar van Nederland gekozen. Dat werd door de leerlingen gedaan en bij SlamFM moest hij paar vragen beantwoorden.
Naast zijn baan doet hij ook aan fitness en vindt zichzelf een gezondheidsfreak. Zijn grootste hobby is golfen. Het ‘fit’ blijven brengt natuurlijk ook wel risico’s met zich mee, zo heeft men. Van Manen tijdens zijn opleiding en erna heel wat gebroken, zoals zijn vinger, ribben, enkel enz. Zijn grootste motivatie is de leerlingen veel plezier laten beleven. Hij vindt het geven van cijfers niet leuk, omdat hij denkt dat de leerlingen op een andere manier moeten worden gemotiveerd. Naast het les geven heeft men. Van Manen altijd ook een hockeycoach geweest, maar nu legt hij zich toe op het golfspel. Hij gaf ook naschoolse activiteiten aan leerlingen en docenten.

Men. Van Manen is getrouwd en heeft 2 kinderen, waarvan 1 op het LCL heeft gezeten. Toen we aan hem vroegen hoe oud hij was zei hij: ‘’Tussen de 50-70 jaar’’. Zelf konden wij het ook niet raden, want zijn leeftijd is echt moeilijk te zien aan hem!
Natuurlijk vroegen we ook aan men. Van Manen wat hij allemaal wil gaan doen als hij met pensioen gaat. Zijn antwoord was: ‘’Eerst wil ik leren beeldhouwen en mijn huis onderhouden, daarna wil ik veel reizen maken met mijn vrouw.’’

Maar we hopen dat men. Van Manen nog lang bij ons zal blijven, zodat de leerlingen van het LCL van zijn leuke lessen kunnen genieten en leren!!!!

Geschreven door: Erva Altun


Geen opmerkingen:

Een reactie posten